22.10.10

Dårlig ettersmak...

Foto:Jacques Hvistendahl (Dagbladet)
Dårlig ettersmak er det jeg får av denne saken her:


I korte trekk: En direktør i Bufetat har sendt ut instruks til sine ansatte om at ingen tiltak må settes i verk ut året. Dette er for å spare penger. På tross av at det er lovstridig å trenere barns rettigheter til fosterhjem eller institusjonsplass, og å la dem bo lenger enn nødvendig under omsorgssvikt, er altså økonomien i Bufetat så presset nå at direktøren så seg nødt til å sende ut beskjed til sine ansatte om å handle lovstridig for å holde budsjettrammene.

Dette er hva som gir meg dårlig smak i munnen: Statsråd Lysbakken skylder på direktøren som har sendt ut instruksen, og hevder at det skulle være nok penger i budsjettet til å sikre barn og unge de tiltak de har rett på. Men hva skal de gjøre når det ikke er mer penger igjen? Hva skal Bufetat gjøre da? Det gir Lysbakken ingen svar på. Han svarer heller ikke på det unisone ropet fra Bufetat fra ulike steder i landet: "Det ER IKKE nok penger til å hjelpe unge på best mulig måte!"

Men statsråden hører ikke på det øret. Han vil ikke legge mer penger på bordet, og plasserer heller skylden på dem som ikke tilbyr gode nok tiltak til alle som trenger det. "Skyt budbringeren," kunne han liksågodt sagt. Men det er politikerne som har sørget for de altfor trange rammene som Bufetat må forholde seg til.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar